Wednesday, August 10, 2011

Cara cara nak pujuk awek.

Assalammualaikum,



Hello readers!

Okey, agak menyakitkan hati aku sebab aku terpaksa create balik lagi satu post yang dah berjela jela aku buat dengan buat yang baru memandangkan aku terdelete post aku yang lama. sob. Tapi tak perlah, demi untuk update entry yang baru aku sanggup! haha. Berkobar kobar semangat eden.

Pertama sekali, aku ingin memohon maaf sebab dah lama tak update blog ni sebab aku agak busy dengan kuliah ditambah dengan keadaan internet aku dekat sini yang tidak begitu baik. Walaupun takder yang teringin nak baca pun blog aku ni. -.-

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Tajuk untuk entry aku kali ini ialah, cara cara untuk pujuk awek korang yang merajuk tu. Sememangnya perempuan memang seorang yang sinonim dengan ayat 'merajuk' ni. Kalau lelaki merajuk lebih lebih tu errr..macam pelik jer kan. haha. Tapi ada jer lelaki yang merajuk macam perempuan. Ngada ngada jer lebih tu ha. Perempuan guna ayat manis sikit,lelaki dah okeyy kan? Kalau perempuan ni hati kental beb, kadang kadang even dah guna ayat ayat manis yang kau curi dalam movie 'u jump, i jump' tu pun still tak hilang lagi merajuk dia. Jadi aku akan sertakan beberapa tips yang cukup simple dan boleh digunakan oleh semua orang.

Tapi! ada juga sang lelaki ni pujuk awek dengan cara yang salah. Lagi kau pujuk, lagilah si dia sakit hati -.- Tolong jauhkan diri korang daripada melakukan hal hal seperti ini:

Buat tak tau

Ataupun dengan ayat yang lebih kasar, buat bodoh je. Korang ingatkan kalau membiarkan dia sementara kasi dia reda dia punya merajuk. Itu tak betul sebenarnya. Nanti perempuan akan fikir yang korang tak peduli pasal perasaan dia. At least pujukla dengan apa cara pun, yang penting semangat untuk memujuk itu penting. Kadang kadang perempuan saja nak menguji korang.

Fact: Sememangnya, perempuan ni hatinya lebih sensitif dan kadang kala suka fikir bukan bukan.

Buat lawak tak kena.

Ataupun dengan ayat kasar, buat lawak bodoh. Jangan sekali kali korang beranggapan dengan membuat lawak yang merepek dan menyakitkan hati boleh membuatkan si dia lebih okey. Tak silap hari bulan, merajuk dia bertambah tambah adalah. Sebab bagi perempuan, tak semua perkara boleh main main, dan ada sesetengah perkara perlu dipandang serious. Be matured pleaseeeeee!

INI ADALAH BEBERAPA PERKARA YANG KORANG JANGAN BUAT KALAU TAKNAK MENEMPAH PANDANGAN MAUT DARI AWEK KORANG.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Tapi biasanya, perempuan merajuk tak lama pun, yang penting usaha korang memujuk itu ada.
MAKAN HATI SI PEREMPUAN KALAU KORANG TAK PUJUK WEYYY. 

Jadi, inilah beberapa tips untuk korang korang ye :)


Gunakan ayat yang boleh buatkan dia cair seperti chocolate.



-Walaupun kadang kala korang mungkin bukan seorang yang romantis dan memang tuli dalam hal hal romantika romantika ni ha, tapi korang still boleh gunakan kaedah ni. Apakata rajinkan diri korang untuk mencari ayat yang power power ni kat internet, buku atau tanya geng geng korang yang ' mat romeo' tu.Tapi lebih baik kalau korang buat ayat sendiri. Yang penting keihlasan itu penting. Nyatakanlah kat perempuan tu betapa kau sayang dia. Ala, korang ngurat awek awek tepi jalan guna ayat ayat power boleh jer sangkut, takkan nak pujuk awek sendiri tak geti kot. Lebih power kalau kau cakap dekat dia depan depan and jangan lupa senyum tau. Malu tak malu, itu tolak tepi. okayy

Ini aku kasi link untuk kasi ayat ayat romantisss buat awek korang,

http://www.romanticlovemessages.com/cat/romantic4.htm
http://www.romantic-lyrics.com/lovequotes.shtml

Jadi jiwang sekali sekala, tak salah kan?
'Biar saya punya manja awak saja boleh rasa'  -150 juta lyric


Bagi si dia hadiah



- Hadiah tak payahlah nak berjuta juta ringgit (melainkan awek korang tu mata duitan) err..itu lain cerita. Bagi hadiah yang dia suka ditambah dengan ucapan maaf yang bersungguh sungguh, lepastu letaklah ayat ayat jiwang yang korang curi dari internet.Itu sudah memadai. Yang penting, ikhlas :) 

Bagi bunga pun okey jugak. Tapi bagi perempuan yang tak berapa suka bunga (macam aku) tak payahlah bagi -.-. Lagi lagilah kalau permpuan tu allergic. Bagi bunga ros yang berwarna merah yang membawa maksud, kau cintakan dia, lepastu korang letakkan cebisan ucapan yang korang menyesal dengan perbuatan korang dan taknak ulangi lagi.

Atau bagi si dia chocolate jela, kalau takde idea nak bagi apa sebab chocolate ni khasiat dia banyak. Lagipun baik untuk jantung tauuuu. Bagi chocolate dalam bungkusan yang kecil. 

Kalau awek korang ngada ngada sangat, konon tak nak terima hadiah korang kasi tu, letak je sembunyi sembunyi dalam beg dia. Lepastu send message kat dia suruh tengok beg diorang tu ha. Ala, depan korang memanglah dia taknak terima tapi peratus untuk dia tengok apa hadiah yang korang bagi dalam beg tu amatlah tinggi.

Nyanyikan lagu untuk si dia.



-Kalau dah betul betul takde modal dah. Semua korang buat still tak jalan, apakata korang nyanyikan lagu untuk dia. Nyanyikan lagu yang dia suka. Kalau suara korang sedap memang bertambah tambah lagi lah hati dia akan berbunga bunga dengar suara kau. Nyanyikan dalam phone, kalau si dia jauh dari korang, kalau dah tak tau music pun, suruhlah kawan korang mainkan gitar untuk korang then korang nyanyi la. Nyanyi dengan ikhlas dan serious tau. Janganlah ada gelak gelak plak kat belakang -.-. Cara ni pun romantik jugak tau.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Benda ni actually simple je. Tapi ramai yang cakap nak pujuk awek susah, tapi sebenarnya senang je. Cuma yang penting kenalah faham dan kalau korang ada buat salah kenalah mintak maaf.

Yang penting, korang lakukan semua ni dengan ikhlas. Mungkin korang semua ada cara masing masing untuk pujuk awek ni, jadi terserlah lah kat korang, aku cuma beri pendapat untuk beberapa tips saja.

Tapi kepada awek awek, janganlah merajuk lama sangat. Kesian boyfie awak tu tau. Lainlah kalau dia tak pujuk langsung, ha, yang tu cari lain jelah. hahaha

Apa apapun, selamat mencuba, okeyy

byee :)

No comments:

Post a Comment