Saturday, August 13, 2011

Luahan hati aku: bekas kekasih yang hampeh

Assalammualaikum,
Hello readers!

Pernah tak korang putus cinta? Lepas putus cinta dengan bekas kekasih tu, selang dua tiga hari dia dah jumpa pengganti. Pernah tak alami yang seperti aku cakap ni?

Kita bagai nak gila rindukan dia, tapi dia senang senang je jumpa pengganti dalam masa yang singkat. Masa tu rasa nak bunuh,cekik,tikam bertubi tubi atau bakar terus je bekas kekasih kau tu kan. Kita akan rasa seolah olah kita dipermainkan. Pernah tak korang rasa macam ni?

Kalau pernah, anda seakan akan senasib dengan saya. Tapi hal hal macam ni aku dah boleh handle sedikit demi sedikit,tapi ia memang mengambil masa yang agak lama lah.Aku ambik masa nak dekat setahun untuk melupakan si polan dan sekarang aku rasa happy gilaaaa sebab aku tak bersama dengan si polan. Rasa sungguh bertuah sebab tuhan telah tunjukkan aku siapa dia yang sebenarnya. Aku bersyukur kerana tuhan temukan aku dengan orang yang salah supaya aku ambil iktibar dan menjadi lebih berhati berhati untuk memberi kepercayaan terhadap orang tertentu untuk beri hati aku dekat orang lain. 

Mungkin kadang kala aku akan rasa rindu dengan dia, mungkin mata aku masih tercari cari bayangan dia, mungkin fikiran aku masih ligat memikirkan dia tapiii hati aku bukan untuk dia lagi. Aku sudah simpan untuk orang lain.Aku dah peluk, jaga erat erat yang hati ini khusus untuk orang lain. Siapa dia? Cuma aku dan Dia je yang tau :)

Korang pun kalau senasib dengan aku, janganlah difikirkan sangat pasal belas kekasih tu. Sebab kau deserve orang yang lagi better dari dia. 

Sebab itulah, aku nasihatkan, kita perlu sayang diri kita sendiri sebelum kita sayang orang lain. Itu perkara yang terpenting dan perkara yang perlu kau ingat.

Aku dapat kata kata hikmat ni dari blog kawan aku, kredit to Cik Miera :)

memang ALLAH sengaja menemukan kita

dengan orang yg salah supaya kita
sedar bahawa kita hanyalah makhluk yang
sentiasa mengharapkan pertolongan
ALLAH.

memang ALLAH sengaja menemukan kita
dengan orang yg salah supaya kita
sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH &
PENYAYANG kerana mengingatkan kita
bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat
untuk kita dan kehidupan kita pada
masa depan…

memang ALLAH sengaja menemukan kita
dengan orang yg salah supaya kita
dapat mengutip pengalaman yg tak semua
orang berpeluang untuk mengalaminya.

memang ALLAH sengaja menemukan kita
dengan orang yg salah supaya kita jadi
MANUSIA YG HEBAT JIWANYA..

Secara konklusinya, cuma Dia sahaja tahu apa yang terbaik untuk umatnya.Jadi pasti ada hikmah di sebaliknya.  

Okeyyy, byeee.

No comments:

Post a Comment